Doelen

GOEDE DOELEN VOOR DE 16e ROTARY NIEUWJAARSDUIK ZEEWOLDE 2019:

Dinsdag 1 januari 2019 wordt de 16e editie van de inmiddels traditionele Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde georganiseerd. Help ons mee met sponsoring om ook dit keer de Rotary Nieuwjaarsduik Zeewolde tot een succes te maken, waardoor wij goede doelen kunnen ondersteunen. De twee goede doelen voor het jaar 2019 zijn:

  1. Toon Hermans Huis Zeewolde. Een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Ze zijn er welkom voor een kop koffie of thee, maar kunnen hier ook terecht voor diverse activiteiten en bijeenkomsten en misschien nog belangrijker: zij kunnen er een luisterend oor vinden.
  2. Jongeren in beeld…, hoe is het nu? Bijna vijftien jaar geleden (2005) is door Martine Kruider, Corine Kroon en Truus Visser een boek gemaakt over Zeewolder jongeren, die vertelden over hun leven, hun dromen, hun thuissituatie, hun wensen enz. Het doel is nu een vervolg hierop te maken. Hoe gaat het intussen met deze jongeren van toen? Er is een vervolgboek gemaakt (Jongeren in beeld 2.0), maar er wordt ook een speciale website gelanceerd, waarop de voortgang digitaal zichtbaar blijft.
  3. De Ombir Foundation (een weeshuis in Nepal). De stichting is opgericht door de Nederlander Mick Bröcker en vernoemd naar het jongetje Ombir, die zoveel indruk maakte op Mick, dat hij in 2015, na de aardbeving in Nepal is gestopt met zijn studie psychologie, Nederland verliet en definitief koos voor Nepal om daar een weeshuis op te zetten. Hij zorgt 24/7 voor 11+ weeskinderen. Het weeshuis, het Ombir Childrens Home, is deze zomer geopend. Het biedt de weeskinderen niet alleen onderdak, maar ook een thuis. Het geld wordt besteed aan eten en onderwijs. Website Ombir Foundation